...

Ràdio Begues s’estableix com a servei municipal

Posted · Add Comment
L’Ajuntament de Begues ha aprovat, per primera vegada en la història de l’emissora, l’establiment com a servei municipal i el Reglament de Funcionament de Ràdio Begues. Aquest pas evidencia el compromís del consistori per consolidar la ràdio local com a servei públic.

Des d’aquest desembre Ràdio Begues ja es pot considerar un servei públic municipal, després que s’hagi aprovat el primer pas administratiu que regula els objectius i funcionament de l’emissora. Aquesta regulació administrativa permet a l’emissora fer un pas endavant en el seu model de mitjà de comunicació públic, amb una estructura de funcionament i obert a la participació i el voluntariat. El Reglament contempla la creació de la figura de coordinació de l’emissora, recull les fórmules de participació i estableix els seus principis fonamentals, que passen per exercir el servei públic, de manera participativa, amb perspectiva local i sota un model basat en la professionalitat i el rigor, tot respectat el pluralisme polític, religiós, social, cultural i lingüístic. 

El document, que es pot consultar aquí, es va aprovar en la sessió plenària del 30 de novembre, amb els vots a favor dels grups municipals de CiU, GdeB-CP, TXB i ERC-AM, l’abstenció d’EB-ICV i el vot en contra del PP. El Reglament, que s’ha sotmès a exposició pública, incorpora part de les al·legacions presentades per ERC i EB-ICV, amb la voluntat d’obrir el document al màxim consens municipal. La seva aprovació permet fer un pas endavant en la consolidació del mitjà, així com evidenciar el seu paper d’estabilitat i continuïtat en el conjunt d’emissores locals de Catalunya. 

Durant aquest 2016, Ràdio Begues ha posat en marxa 4 programes estables, conduïts per voluntariat local, i que han sumat més de 50 capítols. S’han realitzat programacions especials amb motiu de Sant Jordi o la Mostra d’Entitats, així com activitats formatives o tallers adreçats a escoles, gent gran o públic general. En total s’han produït més de 30 hores de programació pròpia de contingut local, amb la participació de més de 100 persones col·laboradores o convidades.

Comments are closed.